Over Kwik Scheiden

Hieronder vindt u antwoorden op veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen:

Wat bepaalt de uiteindelijke prijs van mijn echtscheiding?

Kwikscheiden.nl is erop gericht je op een zo efficiënt mogelijke wijze te helpen bij je scheiding. Als je beiden in aanmerking komt voor subsidie, kunnen wij alles voor je regelen vanaf € 190,00. Dit is inclusief btw en de kosten van de rechtbank. Jouw inkomen en vermogen van 2018 zijn hierbij van belang. 

Kom je niet in aanmerking voor subsidie (of één van jullie beiden) dan hanteren wij een scherpe prijs voor het gehele traject. Vraag het inventarisatieformulier aan en ontvang binnen 1 werkdag een offerte.

Wat als we er samen niet uitkomen?

Je neemt dan contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden. Wij denken in oplossingen en niet in problemen. Wij zijn gespecialiseerd om samen met jullie naar de toekomst te kijken en te helpen met het maken van keuzes over de woning, een eventueel bedrijf, spaargeld of schulden. 

Wij maken een overzicht zodat het gehele plaatje overzichtelijk wordt en je op basis daarvan keuzes kunt maken. Wel is het van belang dat je samen bij de mediator op gesprek komt. Indien dat niet mogelijk is, moeten we je doorverwijzen naar een advocaat.

Is er altijd een rechter nodig bij de echtscheiding?

Een rechter is van belang bij een huwelijk of geregistreerd partnerschap met kinderen. Wij sturen de stukken naar de rechtbank, die een beschikking afgeeft. Daarna sturen wij de beschikking naar de gemeente die het huwelijksregister aanpast. 

Indien je samenwonend bent, gaat het dossier niet naar de rechtbank. Wij zorgen dan dat het samenlevingscontract wordt beëindigd en wij controleren eventueel de testamenten.

Wanneer kan ik de belastingtoeslagen aanvragen?

Wij zijn op de hoogte van alle belastingzaken die spelen bij een scheiding. Wij kunnen je vertellen wat de voorwaarden zijn, op welke toeslagen je recht hebt en wat daarvan in dat geval de hoogte is. De toeslagen kun je aanvragen zodra het scheidingsdossier is getekend en wordt opgestuurd. 

Hoe sneller het scheidingstraject is afgerond, hoe eerder je de toeslagen ontvangt. Gedacht kan worden aan: huurtoeslag, kindgebondenbudget, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag en de inkomensafhankelijke combinatiekorting. 

Van alle kortingen en toeslagen geven we aan hoe je deze kunt aanvragen. 

Kan ik urgentie krijgen voor een huurwoning?

Sommige woningbouwverenigingen willen zeker weten dat je gaat scheiden, daarom ontvang je hiervoor van ons een formulier. In sommige gevallen kan een urgentieverklaring van belang zijn om sneller een huurwoning te krijgen. Deze maken wij kosteloos voor je.

Regelen jullie ook de overige zaken rondom een echtscheiding?

Er zijn veel zaken bij een scheiding waar je aan moet denken. Wij wijzen je op en geven je informatie over:  inboedelverdeling, budgettering, belastingtoeslagen, testamenten, pensioenen en de emotionele kant van een scheiding, omgang met kinderen etc. 

Mijn vraag staat er niet bij: