Belastingdienst waarschuwt mensen die in scheiding liggen.

De belastingdienst constateert dat er veel fouten worden gemaakt na een scheiding. Dit kan leiden tot terugbetalen en veel ergernis, en daar zit je niet op te wachten in deze turbulente tijd.

Zo is het bij veel mensen niet bekend dat ze in het jaar van de scheiding samen of apart aangifte kunnen doen. Hiermee kun je een voordeel laten liggen.

Ook het tijdig aanvragen van belastingkortingen e.d. wordt vaak te laat gedaan, waardoor er financiële problemen kunnen ontstaan. Veel mensen weten ook niet vanaf wel moment ze recht hebben op deze toeslagen.

Uit onderzoek blijkt ook dat ruim een kwart van de mensen in het jaar na de scheiding méér moest terugbetalen aan de fiscus dan verwacht.

Mensen die scheiden kampen verder met vragen over zorgtoeslag, aftrekposten, fiscaal partnerschap, toeslagen en de voorlopige aanslag.

Heb je bijvoorbeeld samen met je partner een koophuis, kinderen onder de achttien, ontvang je toeslagen en verhuis je naar een nieuwe koopwoning? Dan zijn er tal van vragen waar een deskundig advies van belang is.

Wij werken met een handige checklist waardoor u niets vergeet. Ook kunnen wij u behulpzaam zijn bij het aanvragen van de belastingkortingen of de jaarlijkse belastingteruggaaf.

Geef een antwoord